FB Skip to main content

Solentro werd opgericht door de Schildfat broers, Hampus & Tobias. De lancering vond plaats in het begin van 2008. Ze verschenen in de tv-serie Dragon's Den en creëerden heel wat opschudding toen ze een investering van de Dragons van 200 000 Euro afwezen. Vandaag de dag is Solentro een globaal bedrijf. De webapplicatie is volledig webbased en gratis te gebruiken. Solentro is momenteel beschikbaar in het Engels, Zweeds, Duits, Deens, Fins, Noors, Spaans, Nederlands, Italiaans en Frans, met klanten in meer dan 30 landen.Solentro streeft ernaar om de beste en makkelijkste manier te zijn voor iedereen, om een gepersonaliseerd boek of fotoboek te creëren.

De leden van de raad van bestuur

Peter Jungbeck, Voorzitter

In 1982 richtte Peter JungbeckEuroflorist op en was al in 1995 een van de pioniers in de bloem bezorgservice via internet. Peter Jungbeck was van begin tot het moment dat hij ontslag nam in september 2008, de CEO van het bedrijf. Daarna was hij bestuurslid en de op één na grootste eigenaar van het bedrijf, de grootste bloemenbezorger in Europa, met een omzet van bijna 2 miljard Zweedse kronen per jaar, totdat het hele bedrijf in december 2021 werd verkocht.

Hampus Schildfat, lid van de Raad

Behaalde zijn Bachelor in de literatuur en film aan de Universiteit van Lund en de Universiteit van Californië, Santa Barbara. Hij werkte eerder als script analist bij Spyglass Entertainment in Hollywood met producties als 27 Dresses (2008). In Zweden heeft hij gewerkt voor de Zweedse filmindustrie met Göta Kanal 2, Rosa-the-movie en Arn. Verder heeft hij als projectmanager en art director gewerkt bij een reclamebureau met klanten zoals Leaf en Findus. Hij houdt van skateboarden tot aan het punt dat hij zijn arm af en toe breekt en hij is tevens een gepassioneerde surfer. De oprichter en de CEO van Solentro sinds 2008.

Tobias Schildfat, lid van de Raad

Heeft een Master in business administration met een major in management en marketing aan de Universiteit van Lund en van de Napier Business School in Edinburgh. Hij heeft gewerkt in verschillende bedijfstakken: als een effectenmakelaar voor Handelsbanken, een van de belangrijkste financiële instellingen in Zweden, en als business manager bij Findus, een van de grootste voedingsbedrijven van Zweden. Verder is hij veelvoudig gepubliceerde auteur en zijn eerste boek kwam meteen bovenaan de bestseller lijst, met meer dan 100,000 verkochte exemplaren. Gastdocent marketing op de John Cabot Universiteit in Rome. Als tiener werd hij verliefd op surfen, en hij is nog steeds erg verliefd. Oprichter en CEO van Solentro sinds 2008.


Bij Solentro kun je je eigen boek maken, fotoboek, foto album, trouwboek, afstudeerboek (jaarboek), doopboek, gedenkboek, blog boek, pensioenboek, "mijn eerste boek" - we richten ons op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid dat je de ruimte geeft voor je creativiteit!

Nieuws
bottom-banner-close