FB Skip to main content

Klik op een vraag om het antwoord te laten zien of te verbergen.

Hoe werkt het?

1. Registreer je en je account wordt automatisch aangemaakt - het is gratis. Geen download nodig.

2. Maak je eigen boek. Kies een ontwerp en het type boek dat je mooi vindt. Schrijf of kopieer en plak je eigen tekst. Je kunt ook foto's, afbeeldingen en illustraties aan je boek of fotoboek toevoegen. Het is erg eenvoudig, je kunt ook anderen uitnodigen om samen met jou een boek te maken!

3. Nu is je boek klaar om te bestellen, je boek wordt bij je thuis afgeleverd!

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Log in in je account en klik op "BIBLIOTHEEK", klik vervolgens op "Wijzig mijn wachtwoord" en volg de instructies.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Log in op je account en klik daarna op MIJN ACCOUNT, klik daarna op Account verwijderen en volg de instructies. Houd er rekening mee dat je deze actie niet ongedaan kunt maken.

Wat als iets niet naar behoren werkt?

1. Probeer je browser te vernieuwen, en/of log uit en opnieuw in..
2. Zorg ervoor dat je de laatste nieuwe versie hebt van de browser die je gebruikt. (Safari, Firefox, Chrome of IE).
3. Deactiveer/Activeer paginering, vernieuw de browser, en activeer/deactiveer paginering weer.
4. Als het probleem blijft bestaan, maak dan gebruik van de volgende link (https://www.whatsmybrowser.org/) en stuur ons een e-mail met de informatie die de website je geeft. Vertel ons wat het probleem is en om welk boek project/welke pagina's het gaat - vergeet niet om aan te geven welke e-mail je gebruikt om bij Solentro in te loggen.

Wat gebeurt er met mijn materiaal (tekst en afbeeldingen) zodra mijn boek gedrukt is?

Je materiaal en je boek account blijven actief zolang als je wilt - je kunt zoveel in- en uitloggen als je wilt nadat je je boek hebt besteld. Je kunt natuurlijk wijzigingen aanbrengen in je bestaande materiaal en een nieuw boek bestellen. Onder BIBLIOTHEEK kun je nieuwe boek projecten maken, ze verwijderen en ook je boek account bij Solentro verwijderen.

Welke resolutie op de computer moet ik gebruiken?

Om er zeker van te zijn dat onze site volledig functioneel is, zou je een resolutie van 1366x768 (PC) en 1366x768 (Mac) of hoger dienen te gebruiken.

Waarom toont de foto die ik heb geupload een waarschuwing?

De foto's die zijn gemarkeerd met een uitroepteken/waarschuwing, hebben waarschijnlijk een niet hoog genoege resolutie om op de hoogste kwaliteit gedrukt te worden. De kwaliteit wordt bepaald door de resolutie, blootstelling van de camera en andere factoren. Het minimum is 300dpi (Jpeg), hoe hoger de resolutie, hoe beter. Solentro kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor foto's die afgedrukt zijn geworden ondanks dat de kwaliteit niet hoog genoeg was. Echter, soms is een foto meer waard dan de kwaliteit. Veel van onze klanten hebben hun eigen foto's met verschillende resoluties, bijvoorbeeld, klanten uploaden gescande foto's en zijn erg tevreden met het resultaat. Hoe kleiner de template is die je op een pagina gebruikt voor een foto met een waarschuwing, hoe beter het resultaat zal zijn. Onze waarschuwing is een help functie.

Een afbeelding met een waarschuwing kan er OK uitzien in PREVIEW modus, maar toch slecht gedrukt worden. Als je niet zeker bent over de kwaliteit van je afbeeldingen kun je een printbare PDF/Backup kopie bestellen - je ziet dan exact hoe je boek en de inhoud eruit komt te zien.


Om in staat te zijn om zo snel mogelijk voor de PREVIEW modus heen te bladeren,worden de afbeeldingen getoont met een lagere resolutie. Wanneer het boek gedrukt wordt, zullen we altijd de originele afbeelding gebruiken. Als je de afbeeldingen in een zo hoog mogelijke resolutie wilt zien, kun je dubbelklikken op elke afbeelding in het overzicht en op SAVE klikken, daarna zal je afbeelding te zien zijn in een zo hoog mogelijke resolutie. Dit kan ervoor zorgen dat onze software wat langzamer werkt.

We zullen proberen om je originele foto op de best mogelijke manier proberen te vertegenwoordigen. Een scherm projecteert licht en papier reflecteert het. Je scherm kan andere instellingen hebben en we kunnen geen 100% kleuren reproductie garanderen en/of exact matchen met jouw scherm.

Resolutie: 300 dpi

Kleur: RGB
We adviseren s-RGB (niet Adobe RGB).

Wat doen jullie met de foto's die ik naar jullie systeem upload?

We zullen proberen om je originele foto in de best mogelijke manier te vertegenwoordigen. Een scherm projecteert licht en papier reflecteert het. Je scherm kan andere instellingen hebben en we kunnen geen 100% kleuren reproductie garanderen en/of exact matchen met jouw scherm.

Ik kan geen foto's uploaden?

Zorg ervoor dat het bestand dat je probeert te uploaden een JPEG bestand is, als het nog steeds niet werkt, kan je bestand beschadigd zijn, probeer een andere foto te uploaden.

Hoe lang duurt het om mijn boek te ontvangen?

Het duurt normaal 1-2 weken maar we kunnen geen garanties maken aangezien de verzending buiten onze contole is.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in mijn boek als ik mijn bestelling geplaatst heb?

Als de betaling gedaan is en je hebt een bevestiging e-mail van ons gekregen, kun je geen verdere aanpassingen meer maken, aangezien je boek al geproduceerd wordt. Het is daarom belangrijk dat het ontwerp, de teksten en foto's precies zo zijn zoals je wilt, voordat je de bestelling plaatst.

Hoe krijg ik een ISBN-nummer?

Het is eenvoudig om een ISBN-nummer te krijgen. Voordat je een boek bestelt, neem je contact op met het nationale ISBN-centrum en vraagt hun om het nummer. Voeg het toe aan je boek, voordat je het gaat bestellen.

Is het mogelijk om met de hand te schrijven in het boek?

We raden aan dat je je boek digitaal in ons systeem maakt. Het is echter mogelijk om direct in het boek te schrijven. Gebruik CD/DVD markers, want die zijn "zachter", je kunt ook"zachte" gouden en/of zilveren markers gebruiken.

Als je andere typen pennen wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je het bestaande materiaal niet beschadigd - je bent zelf verantwoordelijk voor alle wijzigingen die je maakt na het ontvangen van je boek, zoals "scrapbooking" en dergelijke.

Kan ik mijn eigen ontwerp maken?

Je moet bekend zijn met een soort foto bewerkings programma (bijv. InDesign, Photoshop etc.) of je PDF bestanden omzetten in JPEG bestanden (Hier kun je je PDF bestanden omzetten in JPEG bestanden: https://pdfshelter.com/pdf-to-jpg. Upload je PDF en klik op "converteer alle pagina's", alle pagina's zullen dan hun eigen JPEG file worden en opgeslagen worden als ZIP bestand.). Maak je eigen design in software naar keuze, bewaar elke pagina in hoge resolutie als een Jpeg bestand (minimaal 300 dpi). Zet geen belangrijke details te dicht bij de randen (een marge van 1-2 cm is aanbevolen). Klik op MIJN FOTO'S en kies upload foto - het is mogelijk om een hele pagina te bedekken met een foto. Gebruik onze pagina template die de mogelijkheid biedt om de hele pagina te bedekken met een foto - zo kun je je eigen boek aanpassen. Je moet op VOORBEELD klikken om te kunnen zien hoe je boek eruit komt te zien. Bekijk altijd een voorbeeld van je boek in de PREVIEW modus voordat je je bestelling plaatst.

Om in staat te zijn om zo snel mogelijk voor de PREVIEW modus heen te bladeren,worden de afbeeldingen getoont met een lagere resolutie. Wanneer het boek gedrukt wordt, zullen we altijd de originele afbeelding gebruiken. Als je de afbeeldingen in een zo hoog mogelijke resolutie wilt zien, kun je dubbelklikken op elke afbeelding in het overzicht en op SAVE klikken, daarna zal je afbeelding te zien zijn in een zo hoog mogelijke resolutie. Dit kan ervoor zorgen dat onze software wat langzamer werkt.

De editor/toolbar werkt niet zoals ik wil en het ziet er anders uit dan het VOORBEELD?

De editor/toolbar is een "schrijf mode", je moet op VOORBEELD klikken om te kunnen zien hoe je boek eruit komt te zien. Bekijk altijd een voorbeeld van je boek, voordat je je bestelling plaatst.

Hoe op de juiste manier een regeleinde toe te voegen:
ENTER + Shift = regeleinde
ENTER = paragraaf ("dubbel" regeleinde)

Als je ervaart dat er lege pagina's zijn, maar je kunt niks aan ze toevoegen, dan kan dat iets te maken hebben met "verborgen opmaak":
Klik op het tekstdocument, eenmaal in de editor/toolbar modus scroll je naar beneden naar het einde van je tekst en zet je het pijltje aan het einde van de tekst - dan klik je meerdere keren op delete. Klik OK. Dit zal de verborgen opmaak verwijderen en het aantal pagina's/de grootte van je tekst document verminderen.

Hoe kopieer ik tekst van bijv. Word in het systeem van Solentro?

Markeer je tekst, klik met de rechtermuisknop en kies "kopiëren" - ga naar de boek productie van Solentro - dubbelklik op bijv. pagina 1 of een andere pagina met plek voor tekst. Vervolgens kun je de tekst in de editor van Solentro plakken.

Als je bijv. tekst in een Word document hebt, kun je de tekst kopiëren en plakken in onze editor/toolbar. Je originele opmaak kan veranderen als je de tekst plakt, je moet het voorbeeld van je boek bekijken en de opmaak opnieuw doen. De reden waarom dit gebeurt is simpelweg omdat er honderden manieren zijn van waar onze gebruikers teksten kunnen kopiëren. We moeten ervoor zorgen dat we de uiteindelijke tekst kunnen drukken. Je kunt gebruik maken van onze edit/toolbar om je tekst te bewerken - het lettertype veranderen, de grootte en kleur, enz. Wanneer je klaar bent met schrijven en kopiëren, klik je op "ok" en de tekst zal dan verschijnen onder het tabblad "Mijn tekst". Het aantal pagina's zal automatisch aangepast worden afhankelijk van de template die je hebt gekozen om de tekst naartoe te slepen.

Soms kan geplakt materiaal verborgen opmaak bevatten - dit kan zorgen voor problemen zoals tekst die niet zichtbaar is in de PREVIEW modus. Om dit op te lossen, hoef je alleen maar de knop "Verwijder opmaak" in onze editor te gebruiken, of de delete/backspace knop op je toetsenbord te gebruiken. Dit zal de verborgen opmaak verwijderen en je tekst opschonen.

LET OP:

Als je meer tekst hebt dan wat in de velden van de templates past (voor zowel tekst als afbeeldingen) dan zul je niet in staat zijn om het te zien in de PREVIEW modus en zal daardoor niet gedrukt worden - je dient je tekst in te korten of een nieuwe template toe te voegen op de volgende pagina en de tekst kopiëren en plakken naar de nieuwe template.

Als je ervaart dat er lege pagina's zijn, maar je kunt niks aan ze toevoegen, dan kan dat iets te maken hebben met "verborgen opmaak": Klik op het tekstdocument, eenmaal in de editor/toolbar modus scroll je naar beneden naar het einde van je tekst en zet je het pijltje aan het einde van de tekst - dan klik je meerdere keren op delete. Klik OK. Dit zal de verborgen opmaak verwijderen en het aantal pagina's/de grootte van je tekst document verminderen.

Als je veel pagina's hebt die je wilt kopiëren en in ons systeem wilt plakken, doe er dan een aantal tegelijk zodat je achteraf je tekst makkelijker kunt bewerken.

Paragraaf en regeleinde: ENTER = paragraaf ("dubbel" regeleinde) ENTER + Shift = regeleinde ("enkel" regeleinde)

Gebruik altijd de PREVIEW modus als je je boek bekijkt. De editor/toolbaar is een "tool om te schrijven", je moet op VOORBEELD klikken om te kunnen zien hoe je boek eruit komt te zien. Bekijk altijd een voorbeeld van je boek in de PREVIEW modus voordat je je bestelling plaatst.

Opmerking: Het is niet mogelijk om afbeeldingen vanuit Word te kopiëren en ze in de Solentro editor te plakken, je moet je afbeeldingen apart uploaden.

Kan ik een video in mijn fotoboek plaatsen?

Ja, met een QR code kun je in principe alles toevoegen aan je boek. De QR code zorgt ervoor dat Smartphones gebruikt kunnen worden om het bekijken meer interactief te maken. Bijvoorbeel: je hebt een trouwboek gemaakt en je wilt een video van de bruiloft delen. Je hebt de video geupload naar bijvoorbeeld, YouTube. De QR code is gelinkt naar je video en met de hulp van de smartphone van de kijker, kunnen ze met een klik op de knop de video direct op hun smartphone bekijken!
1. Maak een QR code (bijvoorbeeld, hier: http://goqr.me/)
2. Download het als een afbeelding
3. Voeg deze dan toe aan het boek op Solentro

Welke lettertypen en grootten zijn er verkrijgbaar bij Solentro?

Ons systeem biedt een grote verscheidenheid aan lettertypes, lettergroottes en een aantal andere functies zoals uitlijning, tekstkleur en ga zo maar door.

Lettergroottes: 8-72 p (niet direct vergelijkbaar met Word-groottes, de grootte is zoals in de PREVIEW modus te zien is in verhouding tot het boekformaat van je keuze).

Waarom kan ik de laatste pagina in het boek niet gebruiken?

De laatste pagina wordt niet gegenereerd totdat je je boek bestelt (door de naam van de koper en het unieke boek nummer), de laatste pagina bevat ons logo en de volgende tekst: Dit boek werd gemaakt op www.solentro.xx. De verantwoordelijke uitgever van dit boek is (naam van de koper)."

Maakt het uit welke browser ik gebruik?

Ja, onze webapplicatie ondersteunt alle gangbare browsers (IE, Firefox, Safari en Chrome) - de laatste nieuwe versies. We raden hoge snelheid internet aan.

Hoe zit het met het auteursrecht bij Solentro?

Klik hier om onze Algemene Voorwaarden te lezen.

Maken jullie gebruik van state-of-the-art drukmachines?

We maken gebruik van de meest moderne apparatuur die vandaag de dag beschikbaar is, en het levert uitstekende kwaliteit afbeeldingen en haarscherpe tekst met de CMYK (cyan, magenta, yellow, en black) inkt output.

Maken jullie gebruik van cookies?

Een cookie is een tekstbestand dat de website op je computer bewaard. De informatie maakt het mogelijk voor Solentro om je acocunt te beheren wanneer je je eigen boek maakt en snellere en meer effectieve applicaties te leveren op de website. Solentro maakt gebruik van cookies om statistische redenen en om je gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan, zodat je op de website in kunt loggen. Je moet de cookies accepteren om onze website goed te kunnen gebruiken.

De website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse service die wordt aangeboden door Google, Inc ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van permanente cookies, tekstbestanden die op je computer geplaatst worden, om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De informatie over jouw gebruik van de site (inclusief je IP adres), die door de cookie wordt gegenereerd, wordt overgebracht naar en opgeslagen door Google op servers in de Verenigde Staten. Google zal deze informatie gebruiken voor het doel van het evalueren van jouw gebruik van de website, rapporten over de website-activiteit voor website exploitanten samenstellen en andere diensten aanbieden met betrekking tot website activiteit en internet gebruik. Google mag deze informatie ook doorgeven aan derden indien daartoe verplicht door de wet, of wanneer deze partijen de informatie verwerken in opdracht van Google. Google zal je IP adres niet associëren met andere gegevens van Google. Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het verwerken van de informatie over jou door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hierboven omschreven.

Welke verbeteringen worden er uitgevoerd bij Solentro?

Solentro streeft er voortdurend naar om het systeem en onze gebruikerservaring te verbeteren, we luisteren naar onze klanten en voeren aan de hand hiervan verbeteringen door. bekijk hier ons nieuws!.

Is Solentro op TV geweest?

Ja, we zijn verschenen in het TV programma DRAKNÄSTET op SVT in 2009, een Zweedse versie van het Britse Dragon's Den..

Wat betekent de betaalmethode "Bankoverschrijving"?

Door te kiezen voor bankoverschrijving zal je bestelling NIET WORDEN VERWERKT TOT JE OVERSCHRIJVING GEREGISTREERD IS. DIT KAN 2-7 DAGEN DUREN, AFHANKELIJK VAN JE BANK. DIT KAN DE LEVERING TOT EEN WEEK VERTRAGEN.

Wat betekent Solentro?

Solentro betekent geven - het geven aan anderen wat echt belangrijk is - iets dat je vreugde en inspiratie in het leven brengt. Dit is waarom we Solentrohebben opgericht. De makkelijkste manier om je eigen boek of fotoboek te maken en je persoonlijke tekst en foto's te transformeren in unieke en prachtige hoge kwaliteit boeken!

Waar kwam dit idee vandaan?

Voor de verjaardag van onze vader in 2006, wilden we iets unieks en erg persoonlijks geven. We namen contact op met vrienden en familie en vroegen hen om onze vader te omschrijven, van deze teksten maakten we een boek. Wat we gaven was een reis door de tijd en een verhaal over hem zelf. We beloven je dat het een zeer gewaarderd cadeau was! Dit was het begin van Solentro - maak je eigen boek.

Bij Solentro kun je je eigen boek maken, fotoboek, foto album, trouwboek, afstudeerboek (jaarboek), doopboek, gedenkboek, blog boek, pensioenboek, "mijn eerste boek" - we richten ons op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid dat je de ruimte geeft voor je creativiteit!

Nieuws
bottom-banner-close